Tuesday 4 December 2007

Paris, Paris...

Neljäntenä aamuna oli aamu-unisen Tanzankin pakko nousta ensimmäistä kertaa kukonlaulun aikaan eli varmaan siinä yhdeksän maissa. Vaikka oltiin melko hyvä kuntoisen ja sormisen oloisia, päätettiin pitää kuitenkin välipäivä ja suunnata kohti Pariisia.

Toisia nukuttaa, toisia ei.

Autokunta Hanna, Mats, Aela, Erkki& Tanza voitti autopaikan metsästyksen Fontsusta. Mitään ei tuosta kyllä hyötynyt, sillä junia ei tullut vielä seuraavaan tuntiin. Cafè au lait ja thè au lait mukavassa brasseriessa paikkasi loistavasti odottelua.

Pariisi.



Pariisi, niin uuvuttava, niin ihana.


Juna-asemalta metrolla Notre Dameen. Notre Damesta Vieux campeurin kiipeilykauppoihin. Hassu idea perustaa yhden mega ison putiikin sijasta monta samassa korttelissa olevaa pienempää putiikkia. Tuntui kuin olisi käynyt monessakin kaupassa. Niin kai se hämäännytti, että se ainut suunniteltu ostot unohtui kaiken keskellä...
Cirsi katoaa ystäviään tapaamaan.

Tämän jälkeen rue Rivolille shoppailemaan, ei mitään. Jossain vaiheessa Teresa&Vesku ja Mats käänsivät kelkkansa kohti Louvrea ja muita Pariisin nähtävyyksiä- tätä vaihtoehtoa olisi muidenkin kannattanut harkita. Hanna ja Tanza kiersivät pinna kireällä Galeries de Lafayettesia ja tuhansia muita paikkoja etsien iltapukua- tuloksetta. Tro kiersi, toivottavasti, hieman leppoisammalla mielellä samoja mestoja-tuloksena kengät ja pientä kivaa Cirsille.


Louvre- mikä ei kuulu joukkoon?

Loppu ilta meni syöden ja juoden ravinteli Hausmannissa, jonka ikkunasta näkyy apteekin vilkkuva vihreä risti- tämän perusteellahan kyseinen ravinteli on helppo löytää Pariisista huom.





Koska tänään ollaan oltu todella laiskoja päätimme vielä lähteä kevyelle iltahölkälle. Juna lähtee 13minuutin kuluttua- hep! Chausseè d'Antin La Fayetten metrolla Châteletiin, jossa toisen linja pikaetsintä. Gare de Lyonin metrossa, aikaa jäljellä vielä 7minuuttia ja metromatka kestää 3-4minuuttia. Gare de Lyonissa, Vesku kadottaa biljettinsä reppunsa uumeniin. Piinaista kaivelua. Juoksua, juoksua, missä asema, missä laituri, mikä juna missä. Korkokengilläkä ei voi muka juosta... Saavumme laituriin ja juna lähtee juuri liikkeelle. Viereinen juna. Vihdoin oikeassa junassa matkalla kohti Fontsua, onnellisena, uupuneena. Vain 2minuuttia myöhässä.

Aela&Erkki: katosivat heti aamulla Pariisiin saapuessamme omille teilleen ja ilmestyivät takaisin vasta 2 päivän päästä. Huhujen mukaan kävivät nykytaiteen museossa Pompidoussa, Sacre Coeurissa ja Moulin Rougessa kabaree-show:ssa.

Erkki matkalla nykytaiteen ihmeelliseen maailmaan.


Hippo.

8 comments:

Tee said...

Hassua, että Pariisissa tuli sitten nautittua elämäni ensimmäiset Starbucksin kahvitkin.. Kohtahan se varmaan rantautuu tänne Ouluunkin..

Matts said...

Musta hauskinta on että Pariisin parhaat sumpit on tähän mennessä juotu Starbuckissa...

Hitto, meinasin su kirjottaa ite tosta Pariisista, mutta tajusin etten muistanut yhdenkään liikkeen, kadun, ravintolan, jne nimeä. Ja olin myös unohtanut ton starbucksin. Eli mun versio päivästä:

Nukuin pitkään. Väsytti. Jotain hässäkkää asemalla. Uudet valjaat kaupasta X. Paljon kävelyä. Louvren piha. Meiti löysi Le Cokit (kengät) jostain Pariisin keskustasta. Joku ravintola jossa oli hyviä etanoita alkuruuaksi (en muista pääruokaa). Pouissequin Saint-Emilion on hyvä ranskalainen mehu. Melkeen missattiin juna.

Vetsku said...

Frappucino, tai jotain, siellä starbuckissa... ...tosi fiksua ottaa joku penteleen jääkahvi kun muutenkin oli suht viileää... ...pikkasen meinas ottalohko jäätyä!

Niin ja eipäs tuo parkkipaikan metsästyksen voittokaan sakkojen tuloa estänyt :)

Kaarna said...

Niiden nimiväännökset Bucksissa oli huippuja. Onko muistikuvia? Jotain tyyliin Tanya, Tno,Mate , Theresa...
Teen vannoutunut juojakin piti Starbucksin latesta, saa nähdä tuleeko Oulun versiossa koskaan edes käytyä.
Vetsku: sakot ne tuli teillekin:)

Matts said...

Wtf. Onko Oulussa Starbucks?!

-Matts joka elää pullossa-

BaGsiE said...

Miks vaasassa ei oo starbucks?

Ja mä tiedän ehkä miks pariisissa on staarbuksi... Koska aito cafe de paris on vaasassa?

Onkohan pariisissa sit Cafe de Vaasa?
jos ei ole, niin pitäis olla...

Matts said...

Joo ja teidän pariisista saa parempaa kahvia kö tosta toisesta.

Helvetti varmaan vuosisadan businessidea toi sun Cafe de Vaasa Pariisiin! Vaasa on kumminkin euroopan mittakaavassa THE metropoli ;). Soot nero Vaasa-keke.

Tee said...

Varokaahan, ettei mene kohta kahvit väärään kurkkuun;) No ei se starbucks vielä ole Oulussa, mutta saattanee tännekin löytää tiensä globalisaation saattelemana.

Joo, ja vielä yksi huomio Pariisista: rullaluistelevat poliisit!