Monday 26 November 2007

Fontsu Day3

Do diin, uusi päivä patonkimaassa (taisipas olla maanantai), tällä kertaa se tosin alkoi osalla hieman tukka kipeänä mutta eihän sellainen nyt menoa haittaa reissussa.

Aamuvirkkujen piti tietty taas päästä aamulenkille moikkaamaan paikallista väestöä (joka tuntui olevan varsin perso porkkanalle) ja nauttimaan paikallisesta vehreästä luonnosta.

BäääÄÄä (porkkana varas)

On se Ranskan luonto niin nättiä...

Mutta asiaan, kolmannen päivän kohteeksi valittiin jälleen (ainakin suurimmalle osalle) uusi tuttavuus Franchard Isatis. Paikka löytyi suht helposti ja päästiin vääntämään taas hyvissä ajoin. Tosin rupesi jo heti alkuunsa kädet omalta osaltani huuteleen lepopäivää, mutta 'jos nyt kuitenkin jotain yrittäs' asenteella lähdin liikkeelle.

Ensimmäisenä hypättiin leikkikentäksi nimeämällemme kivelle, jossa olikin muutama mukava positiivinen lämppärireitti ja sitä pysty muutenkin pyörimään ympäri ja jos miten päin...

Niin ja olihan siinä kyllä tosin muutakin kuin lämppäriä. Tuo Matin vääntämä nurkka, Dyyni (El Poussif tai Poussah tai jotain sinnepäin ), oli 7a vai oliko peräti vielä plussa perään. Oli joka tapauksessa kyllä suht hienon näköinen linja.
...ja kun oli seiskalla alkavasta reitistä kyse, niin eihän se Mats poika sitä saanut kräkättyä ilman apuja. Piti mennä paikallisen alkuasukkaan tykö tippa linssissä tirauttaan, jotta tuus näyttään / kertoon vähän beettaa :)
Tokihan sitten kun kuningasbeettaa oli kuullut, Matti poika tempaisi sen näytös tyyliin parilla yrkällä.

Mutta sitten päästäänkin paikan ehdottomasti mielenkiintoisimpaan reittiin ja päivän koho kohtaan. Taisipas olla jopa ennen tuota Matin seiska suoritusta kun joku löysi tuon hienon mutta perhanan tuulisen ja kylmän paikan jossa tuo meidän 'makuulepo' reitti oli. Persis alku ja jonnin verran hänkki pätkä josta pyörähdettiin (kuka mitenkin) reitin keskellä olevaan koloon lepäileen....
...TÖRKEEN HIENO!

Kattokaa ny kuinka hauska se o Matsinki mielestä!




ISO hali

...lepäilyn jälkeen pyngerrettiin pois kolosta ja taispas senkin jälkeen olla pikkasen hänkkiä ja ISO hali ja suht pientä listaa joista väännettin oikean kautta päälle.
Siinä sitten muutaman ihmisen toppauksen jälkeen arvottiin reitin greidiä, jossain villeimmissä fantasioissa sille saatiin arvottua 6c tasoinen lätkä, mutta tarkemman topo tutkiskelun jälkeen 6a:han päädyttiin. Jos lepäilyn jälkeen ois tehnyt elämää pidemmän dynon suoraan toppiin ilman halailuja jakiertelyjä, niin ois saanut 6c sulan hattuun...
.
.
.

...tässä tuleekin sitten muisti katkos kun on liian pitkä aika kirjoituksen ja kipeilyn välillä, mutta jotain käytiin tuuskaamassa jossain ja siellä oli jotain seuraavaa:

APUA! joku kuvaa!

Haamukäsi :)



No siinäpäs sitten jossain välissä silmiin pisti taas mainitsemisen arvoinen kivi.
Ja reitit Angle facial 6b ja Angle Ben's 7a+ ( todennäköisesti tuonnimiset,saattoivat olla taas jonkun toisenkin nimisetkin kun tuo topo näytti välillä vähän mitä sattuu)
Mats Angle Ben's puolella kanttia.

Tuo kivi oli uskomattoman hienon näkönen ja huuteli jo kaukaa että tulukaa ny perhana kokeileen. Kuin veitsellä leikattu terävä kantti.
Vaikeampi puoli jäi kaikilta kiipeämättä ja eipässe tuo toinenkaan puoli tainnut muilta muin Matsilta taipua.

Mutta mitä jäi vässykkäpäivältä käteen;
muutaman tosi hieno reitti ja maailman lutusin koira, ihan jees päivä.

Tällä kertaa tällanen tynkä tarinaa, pistäkee toki kommenteilla omat muistelot tai jotain...


4 comments:

Kaarna said...

Voi, että täällä ollaan oltu super-ahkeria.

*nostaa hattua*

Kirjoittelen jostain päivästä loppuviikosta, kun nää valmistumishässäköinnit rauhottuu.

Matts said...

Helvata keke on ollu aktiivinen. Se ny voiton huumassa tossa huutelee, kö rökitti mut ja pekat rollossa...

Musta tuntuu, että toi dyyni -nimi tolle el poussif (tai poussah):ille tulee tosta koko kiven muodosta. Jos joku ei vielä oo huomannu. Näkee hyvin tosta kuvasta jossa roikun typerästi väärällä puolella muotoa ennen alkuasukkaiden betaa..

Tee said...

Ton tuulisen kolon löysin muuten mä! =)

Ja sillä perskuleen kantilla tuli revittyä sormenpää auki.. Nyyh..

Muuten oli kyllä aivan sikasiisti paikka tuo Isatis ja jatkoa Isatis-tarinaan onkin luvassa muutaman päivän päästä.. Ken onnekas ehtii..

Ja viimeiset sanat erään pohdiskelun päättämiseksi: se oli Dune (El Poussif) 7a+

Anonymous said...

http://www.slouppi.net/results.phtml?resultYear=7&firstTime=0

NO tulihan ne tuloksetkin slouppiin!