Thursday 6 December 2007

Se on Nassukka, Sotanassukka...

"..Huono kuntomme on, selitys voittamaton;
Ei Elefanttia, ei kotimaassa..."

-Matin marssi

Olis se ryssäkin paennu Suomipoikaa (tm) vielä äkäsemmin jos meillois ollu tollasia bouldereita rajalla. Kannaksen Marskiboulderit... Kuulostaa buenolta.

No nyt kun on Itsenäisyyspäivän vaatimat isänmaalliset huplaukset takana, voi keskittyä asiaan. Viidentenä päivänä oli aiheena leplantti eli oikeemmin Elefantti (joku jolla on topo ja jaksaa nähä vaivaa tyrkätköön oikeen nimen). Koska keke & terppa oli tän viidennen päivän suoristussankareita sendattuaan ton Elefantin kyljessä viime reissusta saakka kuumottaneet pari 6a:ta, heidän olisi ollut hyvä tehdä raporttia tästä päivästä. Mutta koska kärsimättömänä ja töykeenä heebiona yritän saada tän perhanan reissun jo dokumentoitua ja pois huolesta tyrkkään jotain mitä nyt enää tuolta muistaa. Ja sorkke, mutta kuvia on vähän tältä päivää.

Aela ja Ergi oli vielä tässä vaiheessa Pariisissa vietämässä rattoisaa aikaa katsellen titsoreita Moulan Rougessa -> missasivat tän päivän actionin kiipeilyn osalta. Kuulemma hienoa oli ollu :).

Elikkäs aamu koostui taas mun ja Tanzan torsottaessa pitkään ja muiden herätessä ennen sianpieremää kattelemaan meetwursteja ja muita bambisilmäisiä otuksia. No anyway joskus ennen puoltapäivää ja paria lisäkiloa (samperin suklaa croissantit... eeevil) myöhemin päästiin elefantti-alueelle.

Tai ainakin melkeen koska lähes paniikinomainen hässäkkä syntyi kahvihampailijoiden jäätyä ilman aamukahvia -> toinen autokunta lähti sitten metsästämään auki olevaa huoltsikkaa.

Minä, keke, terppa ja tanza pysähdyttiin ite kivelle lämppäämään ja KT:n tapauksessa suorittaan kaivelemaan jääneitä 6a:ita. Täytyy sanoa ettei ne mitään helppoja ollu ainakaan tollasessa lämppäröintihengessä. Sekä tekniikka-, että haukkaversiota sai hinkata useamman yrkän ennenkuin ne meni. Valitettavasti tästä ei oo kuvia tältä vuotta, mutta saatan jossain välissä saada aikaseksi ja uploadata näiden suoritusten videoklipit youtubeen ja linkata tänne.


No anyway kahvi-delegaatio saapui paikalle ja me muut paitti K&T lähdettiin tsekaileen hieman muita osia alueesta. Kivenheiton päässä olikin pari mielenkiintoista murkulaa joista toisessa oli ylisiisti 4, tjsp, persis (kuva vasemmalla). Aivan hillittömän hieno pingerrys.



Sen vieressä oli kivi joka ainakin allekirjoittaneelle aiheutti päänvaivaa myöhemmin. Ko kivi sisälsi about 5b-6a manttelin, 6a normireitin ja "la lepraux" reitit. No anyway meiti ja muut tytöt tako tuota manttelia ja 6a:ta ihan hyvillä mielin. molemmat oli aika teknisiä ja kohtuu hienoja. Schimanski myös taisi tirpaista ton 6a:n.

Eli kuvan vasemmassa laidassa on toi mantteli, sen vieressä toi "le lepraux" ja sitten tossa Cirsin päästä pikkasen vasemmalle on toi 6a ja ihan kulmassa oli joku pikkasen tuota helpompi pingerrys. Eli huippu murikka.

Köö, eli sitten alko meitillä hävitön pingerrys. Kysäsin tolta kuvassakin näkyvältä alkuasukkaalta pikkasen betaa tohon linjaan kun se niin helposti sekoittui tohon 6a:han ja sen pariin kahvaan jotka tekivät siitä luvattoman helpon. No sehän olikin varsinainen otenatsi. Toi reitti oli originellisti ollut 7a ja vaikka molemmat aloitusotteen käsille ja kriittinen jalkaote olivat lohjenneet veke se SILTI oli 7a. Mutta kuulemma vaikea (se ei ite ollu päässy vielä sitä vaikka muuten kiipeää 7c:tä tuolla).




Tossa on toi alotussekvenssi. Moon just astunu ton vasurin ristiin tonne kauemmas tosi hintsulle kiteelle, sitten siirretään vasen käsi tolle klo 10:ssä mun naamasta olevalle mankkaläntille, oikeen jalka irti seinästä ja munat seinää. Sitten mätsätään noille kahdelle mankkajäljelle suoraan mun pään päällä. Siten vasen jalka tolle pikkaselle pisteelle tossa mun vasemman kyynärpään vieressä (siis kuvan asennos suhteen kaikki mitat) ja päng toppiin oikee käsi. Reitti oli totaalisen Tatti Otassa -luokan kamaa. Varmaan oikeesti ainakin 7b tai 7b+ noilla alotuksilla.




Vieressä kahvat joiden käyttö oli ehdottomasti kielletty ja tossa mun käden viedessä chipattu ote (lohjenneen tilalle) joka oli myös pannassa.

No seuraavat 3h meiti hakkas tuota kuin eläin. Pian paikalle tuli n 10 ranskista ja kaikki yrittivät löytää reittiin voittajasekvenssiä. Itse sain patsastella mentaalisti kun sain sen melkeen sendattua, mutta lipesin hyvästä toppiotteesta. Vi**u. No lopulta yks midgetti sen sitten sendas ja ite sain luovuttaa miniatyyriselkälihasteni sanoessa sopparin irti.

K&T:kin saapuivat ERITTÄIN tyytyväisenä paikalle ja terppa siirtyikin ottamaan aurinkoa vaikka oli pilvistä. Kertoo jotain kuinka tyytyväinen likka oli :). Rusketuttiin varmaan muutkin :D...

No sekalaisen pingerryksen ja pungerruksen jälkeen siirryttiin taas syvemmälle murkuloiden sekaan ja hieman siinä safkailtiinkin varmaan. Schimanski löysikin tosi hienon manttelivimpulan, jonka se sendas aika raivotyylillä paljon ennen meitiä :D. Meiti keskittyi lähinnä itkemään paskana olevaa ruppia.

Tän jälkeen moodi muuttu aika chillailuksi ja keke tais ainoana yrkätä jotain hieman enemmän tosissaa. Reitti taisi olla joku 5jotain elefantin takaosassa. Aika hienonnäköstä hänkkikahvailua.

Tässä vielä noi parit videokilkkeet V&T:n suoritteista. Tässä vimpulassa kun näyttää olevan nippeli sillekkin eikä tartte tyrkkiä kamaa youtubeen :).







Illemmalla taittiin taas tuhota pari kolme viatonta punkkupulloparkaa. Ja tais olla just tuota pouissequinia joista saatiin edellisenä iltaa betaa Pariisilaisessa ravintelissa...

6 comments:

Kaarna said...

Mats ilmiselvästi osoittaa kirjoittajan taitoja tai ainakin haluja, kun sillä on näin hillitön vimma kirjoittaa...

Matts said...

Mullon hillitön into saada tää systeemi jo hemmetti soikoon purkkiin. Tää on venyny ihan älyttömästi.

Joku muu vois kirjottaa parista vimosesta päivästä ja E&A sitten tosta omasta seikkailustaan kun oltiin jo häippästy...

Tee said...

Hillittömän Hienoa, että jaksat skriivailla, tulee tästä matkamuistelosta joskus valmistakin ja voi oikeesti siirtyä talvilevolle. Tosin kohtahan koittaakin talviloma ja joillakin jälleen uusi Fontsureissu.. (ei kuitenkaan mulle)

Matts said...

vetääpä vaikka pitkää tiukkua loput tosta parin vimosen päivän dokumentoinnista. Tro ja Cirsi sais kyllä tehä ton, mutta ne taitaa olla niin dedikoituneita tohon pullanleipomiseen, ettei ne saa aikaseksi...

Kaarna said...

Ovat Cirsi&Tro viimeaikaisten empiiristen kokemusteni perusteella profiloituneet myös pipareiden ja torttujen leipomiseen;)

Vetsku said...

Nii, onkohan ne ostaneet kämpät täyteen pakastimia ja suunnittelevat kuitenkin jonkun kahavilan perustamista?
Ne ei millään saa kyllä ite tuhottua sitä jumalatonta pulla/pipari/torttu määrää!
ahaa Cafe de Paris Ouluun?