Wednesday 25 July 2007

Bouldereita Cairnsin ympäristössä

Yhdistetyn työ- ja lomareissuni ainoat kiipeilysuoritukset olivat kiipeäminen yläpunkkaan hostellissa (arviolta 3-) sekä muutama suljettu näköalatorni sademetsissä ( 4-) ja muutama isohko släbiboulderi sandaalit jalassa Fitzroyn saarella (max. 4+), eli ei siis kovin paljon aihetta vouhkaamiseen sen puolesta.

Lähimmät kiipeilykäytössä olevat paikat olisivat olleet autoilumatkan päässä eli noin 50-200 kilometrin säteellä, mikäli oikein ymmärsin paikallista kiipeilyvälinemyyjää. Kiviä oli kuitenkin myös ihan lähimaastossa tosin kansallispuiston alueella. Australian lakia tuntemattomana en voi sanoa oliko kansallispuistoissa kiipeily ja boulderointi kielletty, vai eiko aussit oikein olleet hoksanneet boulderien tarjoamia mahdollisuuksia. Parhaimmalta boulder-alueelta, jonne vahingossa eksyin löytyi ensimmäisenä bouldereista varoittava varoituskyltti joita harvemmin näkee.


Ja bouldereitahan alueella olisi riittänyt. Osa oli mukavasti ripoteltu avoimelle paikalle pitkin tuulisen ja vilpoisan kukkulan rinteitä ja osa taas oli keskellä tukahduttavaa viidakkoa vaatien aikalailla raivaushommia ennen käyttöönottoa kiipeilyyn. Sitä ei ehkä heti huomaa, mutta alhaalla vasemmalla olevassa kuvassa on n. 6-7 metrinen järkäle kuvattuna noin viiden metrin päästä, viidakko oli siis kohtalaisen tiheää. Kaiken lisäksi osa kasveista oli viheliään piikikkäitä.

3 comments:

Oulun Apinat said...
This comment has been removed by the author.
Oulun Apinat said...

Kappas, maailmamatkaaja on vielä elossa. :) HIenoa, että muutkin saa tänne jotain sisältöä postailtua vaikka olisikin vain nelosen tasosia reittejä ;p Koetanpa jossain vaiheessa minäkin lisätä kuvan Rollosta ja ehkä pari Ahvenanmaalta.

André eli Fantti said...

Joo, no tuo boulder-kyltti oli niin yllättävä näky, että oli pakko pistää se tänne.